Ja shqiptari qe i ka 63 femije – Historia e tij po habit te gjithe

Ja shqiptari qe i ka 63 femije – Historia e tij po habit te gjithe.Shqiptari qē i ka 63 fēmijē: I kam pasur 2 gra dhe 13 tē dashura.Sadri Korteshi nga kombi,nati i Tiranēs thotē se ēshtē babai me mē shumē fēmijē nē Shqipēri.Nē jetēn e tij ka pasur 13 partnere, por qē vetēm me dy ēshtē martuar.Nga secili prej 63 fēmijēve qē ka ai thotē se ēshtē bērē dy herē gjysh. Pra mund tē ketē mbi 120 nipēr e mbesa.“Me celebrim unē kam pas 2 gra, ndērsa tē dashura kam pas shumē nē çdo qytet tē Shqipērisē”- thotē Korteshi.

Çfarē pēlqenin femrat tek ty?“Unē kam qenē shumē simpatik. Ato tek unē pēlqenin urtē,sinē dhe ēmbēsinē time”- vijon ai.Sa fēmijē ke?“Unē kam 63 fēmijē tē vērtetē, por qē mē mungon fakti dhe prova me dokumentacion tekniko-ligjor, nē emrin tim kam 4 fēmijē 3 me njērēn grua dhe 1 me gruan e parē”- pēr,gjigjet Korteshi.

Sa djem dhe vajza ke ?“Unē kam 55 djem dhe 8 vajza”-shprehet ai.Si tē thē,rrasin fēmijēt e tjerē?“Mē thērrasin xhaxhi, mē disa prej tyre ulem dhe pimē kafe e mē thonē: Xhaxhi Sadriu ti je shumē i kulturuar ke shumē edukatē dhe unē u them kēshtu i kam tē gjithē fēmijēt. Vetēm nēnat e tyre e dinē qē janē fēmijēt e mi. Ato qajnē ndonjēherē, por unē u shkel syrin dhe u them rrini qetē nuk ka problem”- vijon Korteshi.Fēmijēt e tu qē i ke nga dy martesat e dinē sa motra dhe vē,llezēr kanē?“Ata e dinē qē unē kam pas shumē tē dashura, por jo qē jam kaq herē baba” shprehet Korteshi.Kur do tua thuash fēmijēve tē tu tē vērtetēn?“Ditēn kur tē mē vijē meleku i v dek,jes do t’i them fēmijēve tē mi se cilēt kanē vēllezēr dhe motra tē tyre”- tha Korteshi.Sa herē je bērē gjysh?“O shumē me tē gjithē fē,mijēt jam bērē nga 2-3 herē gjysh”- thotē ai.Babai i 63 fēmijēve sot jeton vetēm, fēmijēt qē ka rritur vetē kanē shkuar nē Francē. Ai thotē se nuk do tē lar,gohet kurrē nga Shqipēria deri nē momentin qē tē marrē pronat qē i takoj,nē familjes Korteshi.