Gurët e Mujit dhe Halilit që ngjallin frikë e mallkim në fshatin e Drenicës (Video)

Muja dhe Halili ende këndohen në këngët e rapsodëve ndërsa legjenda e këtyre ty trimave të cilët nuk kishin lënë luftë pa e fituar përcillet brez pas brezi.

Përtej gojëdhënave fshati Morinë e i Drenicës ka një lidhje të veçantë me këta dy vëllezër për të cilët thuhej se nuk kishe guxuar tu dilte askush para.

Në afërsi të shkollës ekzistojnë tre gur të vjetër ku banorët thonë se u takojnë pikërisht këtyre dy kreshnikëve dhe dajës së tyre.

Banorët e kësaj ane thonë se këta gurë janë një lloj mallkimi ku për vjetërsinë e të cilëve ende nuk dihet.

Jetullah Ngucati plaku më i vjetër i këtij fshati thotë se kushdo që ka tentuar ti dëmtoj gurët e ka ndjekur fatkeqësia.

Ndiqeni reportazhin e ATV-së: