A e dini sa vite i mbush Shyhrete Behluli

Shyhrete Behluli është këngëtare shumë e njohur, u lind në fshatin Mushtisht të Therandës, ku kreu shkollimin fillor, të mesmen e kreu në Prizren, ndërsa Fakultetin Filologjik në Prishtinë.

Pra, Shyhretja është këngëtare, por ka edhe fakultet.

Familja e saj ka patur një traditë muzikore, jo publike, ajo këngës ju përkushtua me të gjitha forcat e saj, dhe kurrë s’është ndarë nga ajo.

Kënga u bë pjesë e jetës e saj, ajo e shoqëroi nëpër shtigjet e jetës, i solli gëzime dhe nganjëherë edhe dëshpërime.